Yoga

Yogan kommer ifrån Indien och har funnits i över 5 000 år. Många förknippar yoga med meditation, men den innehåller mycket mer än så. Yogan erbjuder fysisk träning, mental träning, avspänning och råd för hur du finner lugn och lycka. Man kan säga att yoga är en hel livsfilosofi.

Balans är ett nyckelord inom yoga. Vi eftersträvar balans på alla plan, till exempel mellan aktivitet och vila, mellan styrka och rörlighet, mellan arbete och fritid samt mellan kropp och själ.

Rent fysiskt har yoga en fantastisk förmåga att utmana och stärka varje individs svagheter och skapa balans i kroppen.  För den som vill erbjuder yoga mer än fysisk träning. Genom att arbeta med andningen kommer du lättare ned i varv och hittar ro. Det gör att du blir mer närvarande i nuet och enklare kommer i kontakt med ditt inre.

Alla kan yoga – unga och gamla, vältränade och otränade .- det är aldrig omöjligt, för sent eller fel tidpunkt. Yogans effekter är många och väldokumenterade. Världen över forskas det kring yoga och idag har yogan en självklar plats bland tekniker för bättre hälsa och fördjupad upplevelse av balans i livet. Yoga ställer inga krav på prestation, perfektion eller resultat. Tvärtom uppmuntras du att lyssna på kroppen och arbeta med den istället för mot den. Det gör att du utvecklar en god kännedom om din kropp och lär dig känna igen vad den behöver och mår bra av.

Yoga som fysisk träning brukar kallas för meditation i rörelse och har utövats sedan 1200-talet. Idag finns ca 300 yogaformer och yoga praktiseras över hela världen.

Yoga0020